mandag 9. februar 2015

Suppe som Skipper`n!


Grønnkål og Spinatsuppe





1 pose spinat
1 pose grønnkål
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
1-2 grønnsaksbuljong
1 pakke lett matfløte/matfløte/kokosmelk
Litt olivenolje/rapsolje eller smør

Fres løk og hvitløk sammen med olje/smør i en middels stor gryte. Tilsett buljong og 2 dl vann. 
Deretter putter du begge posene med grønt oppi gryta og lar det "falle sammen", før du til setter 1 pakke med lett matfløte.
La det putre litt sammen før du bruker en stavmikser til å mose hele blandingen eller i blender. Jeg foretrekker det siste fordi blandingen blir da helt jevn.
Hell deretter blandingen tilbake i gryta og gi et lite oppkok. 
Anbefaler hjemmelaget knekkebrød eller en av disse gode "nesten hjemmelagde" du finner på butikken, som tilbehør.


Ja takk til et sterkt skjelett?
Sammen med en rekker andre viktigere nærigsstoffer er grønnkål en god kilde til kalsium - 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 dl melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar