onsdag 29. april 2015


Speltlomper med fyll
Speltlomper passer til så mye. Taco, fylte lefser som turmat eller burrito. Jeg har prøvd meg fram med mange varianter og kommet fram til denne. En balanse mellom det som smaker godt og det som gir rikelig med næring.
Men her kan du selvsagt prøve deg fram med ulike mel-typer.


Du trenger til 12 lefser:
3dl siktet spelt
2 dl sammalt spelt
1 ts salt
1 ss rapsolje
2 dl vann
1 ss yaconsirup

Bland alt sammen i en bolle. La deigen stå på benken 15 -20 min før du begynner å lage lompene. Alternativt kan du sette deigen i kjøleskap over natten. Da er den ekstra god å jobbe med. Det kan på mange måter være praktisk å lage deigen på forhånd. Du trenger en del mel når du skal begynne å kjevle ut lefsene. Del deigen inn i 12 emner. Lag lefsene så tynne du klarer før de stekes på tørr stekepanne på middels sterk varme i 30 sek på hver side. Legg lompene i et fuktig kjøkkenhånkle slik at lompene dekkes helt. Dette for at de skal bli myke. Jeg vil anbefale å bruke et hånkle som det ikke er brukt skyllemiddel på;) I fare for at det skal smake såpe. Det er ikke spesielt godt! Lompene oppbevares i en plastpose om du ikke skal spise dem umiddelbart.  Smør lompene med kesam og ha i ønsket fyll som for eksempel: avakado og skinke, laks og rukkula eller cottage cheese, nøtter og kalkunpålegg . Gjerne med dine favoritt krydderurter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar